Vos en Haas op zoek naar Koek – Sylvia Vanden Heede & Thé Tjong-Khing


Groot kartonboek met een grappig verhaal over Vos en Haas.

 

 

Introductie

Vos en Haas zijn gericht op beginnende lezers. Het prentenboek zou net voor het zelf leren lezen kunnen worden aangeboden. Vertel dat je de hele dag al zo’n zin heeft in iets lekkers maar dat er niets te vinden was. Je hebt overal gezocht maar kwam steeds dingen tegen die niet zoet waren. Hiervoor kunnen dezelfde producten opgenoemd worden als Vos vindt.

Lezen en schrijven
 

   · De tekst is niet zo moeilijk en niet zo lang. Sommige woorden staan groter gedrukt dan andere. Kinderen die al lezen weten misschien wat daar de functie van zou kunnen zijn.
   · Op de kaft zien we Vos de koelkast opendoen. Op veel producten staat hoe ze heten. Welke kunnen de kinderen al “ lezen” ? Wat voor boek zou Haas aan het lezen zijn?
   · “Er zijn tomaten en er is prei. Dat is goed voor soep. Maar daar maak je geen koek van.” Waar maak je welk koek van? Weten de kinderen dit?
   · Laat de kinderen etenswaar sorteren in hoepels. Wat is zuur, bitter, zoet, zout? Waar gaat hun voorkeur naar uit? Laat daarna de kinderen sorteren naar hoe gezond dingen zijn.
   · Neem met de kinderen een kijkje in een kookboek.

Creatieve activiteiten

   · Bak met de kinderen koekjes. Probeer verschillende soorten koek te bedenken; honingkoek, ontbijtkoek, chocoladekoek, gemberkoekjes,… en bedenk welke jullie gaan bakken.


Tips

   · Website Vos en Haas